Duyarlı Vatandaşlardan Çevre Temizliği

5 yıl aradan sonra 21. Göle Ulusal Kültür ve Kaşar Festivali Göle Yaylası’nda yapıldı. 3 gün süren festivale gurbetçiler ve yöre halkı yoğun ilgi gösterirken, ortaya çıkan çöpleri duyarlı vatandaşlar topladı.

Festival sonrası Göle Belediye Başkanı İlhan Gültekin’in başkanlığında festivalin yapıldığı Göle Yaylasında çevreye yayılan çöpler için başlatılan çöp toplama kampanyasına Siyasi parti liderleri, Sivil Toplum Örgütleri ve çevreye duyarlı vatandaşların seferberlik örneği ortaya koyarak temiz toplum ve temiz çevre sloganıyla çöpleri topladılar.

Festival sonra Göle yaylasındaki çöp toplama kampanyasına Göle Belediye Başkanı İlhan Gültekin, Ankara Göle Dernek başkanı Hüseyin Kızılateş, Senemoğlu Köyü Dernek Başkanı Güven Akbaba, Göle CHP ilçe başkanı Recai Özalp, Göle İYİ parti ilçe başkanı Gökhan Öztürk, Gazeteci Mustafa Küpeli, Ziraat Odası Genel Sekreteri Sinan Cem Budak, Uğur Karabağ, Sönmez Küpeli, Paşa Yeni, Özay Tekin, İstanbul Göle Kadın Meclisi başkanı Türkan Deli, Turgay Karabacak, Hanifi Budak, Berat Budak, Bünyamin Korkmaz, Muhammed Can Sipor, Seyit Öztürk, Yusuf Karadağ, Doğukan Spor, İstanbul Göle Dernekler Federasyonu başkan yardımcısı Gürbüz Kayıkçı ve eşi, Göle Belediyesi Temizlik işçileri ve zabıta ekipleri katılım sağladılar.

Festival izlenimleri: 21. Göle Ulusal Kültür ve Kaşar Festivali’nin yapıldığı Göle Yaylası’nda yolların bakımsız ve tozlu olması ulaşımda büyük sorun yarattı. Vatandaşlar, Göle Yaylasında oturma kamelyalarının olmasını,  WC sayısının artırılmasını,  güneş ve yağmurdan korunmak için yeni tedbirlerin alınması için çalışmaların başlatılmasını istediler.